Registrera forskningspublikationer och konstnärliga arbeten i DiVA

I Konstfacks publikationsdatabas DiVA ska forskningspublikationer och konstnärligt utvecklingsarbete registreras av forskare, doktorander och lärare anställda vid Konstfack.

Illustration från Olaus Magnus bok Historia de gentibus septentrionalibus (Historia om de nordiska folken)

I DiVA görs Konstfacks forskning synlig och tillgänglig. Material som registrerats i DiVA blir sökbart inte bara i databasens eget publika gränssnitt, utan också i SwePub (nationell databas över svensk forskningspublicering), liksom i Google Scholar, och andra system som hämtar innehåll från DiVA. Publikationer och konstnärliga forskningsarbeten som producerats inom ramen för en anställning vid Konstfack ska därför registreras i DiVA, i enlighet med Konstfacks policy.

En fil med publikationen i fulltext, eller dokumentation av det konstnärliga arbetet, ska bifogas, såvida detta inte möter upphovsrättsliga hinder.

När du registrerar i DiVA ska du ange ditt ORCID-id i därtill avsett fält i registreringsformuläret. ORCID är ett internationellt system för att identifiera forskare. Se länk nedan för mer information om ORCID och hur du skaffar ett ORCID-id.

Konstfacks policy samt riktlinjer för publicering och registrering av forskningspublikationer och konstnärliga arbeten (Bilaga till Rektorsbeslut RÖ§35 2018-10-01)

ORCID

Registrera själv

  • Kontrollera först att det material du tänker registrera inte redan finns i DiVA, genom att söka i Konstfacks DiVA.
  • Logga in i DiVA  Logga in med din Konstfack-epostadress och lösenord för nätverket
  • Välj Lägg till publikation/Ladda upp filer och sedan publikationstyp, t ex. Artikel i tidskrift, Bok, Kapitel i bok/del av antologi, RapportKonstnärlig output.
  • Fyll i registreringsformuläret enligt instruktionerna i nedanstående manualer:

Manual för registrering av forskningspublikationer [PDF]
Manual för registrering av konstnärliga arbeten [PDF]

  • Bifoga ev. en fulltextfil/pdf till din publikation om förlaget tillåter detta. Kontakta biblioteket för hjälp med att tolka förlagsvillkor. Du kan också ladda upp dokumentation av konstnärliga arbeten.
  • Kontrollera att uppgifterna stämmer och välj Skicka in.
  • Om du har laddat upp en fil kommer denna att bli synlig när den granskats av biblioteket.

 

Förenklad registrering

Som anställd vid Konstfack har du också möjlighet att använda ett förenklat registreringsformulär. De uppgifter du fyller i kommer att skickas till biblioteket, som gör DiVA-registreringen åt dig.

Förenklad registrering

Om något är oklart, kontakta biblioteket!

Sök i DiVA (enbart Konstfacks arbeten)

Sök i DiVA (alla deltagande högskolor och universitet)