Registrera forskningspublikationer och konstnärliga arbeten i DiVA

I Konstfacks publikationsdatabas DiVA ska forskningspublikationer och konstnärligt utvecklingsarbete registreras av forskare, doktorander och lärare anställda vid Konstfack.

I DiVA görs Konstfacks forskning synlig och tillgänglig. Material som registrerats i DiVA blir sökbart inte bara i databasens eget publika gränssnitt, utan också i SwePub (nationell databas över svensk forskningspublicering), liksom i Google Scholar, och andra system som hämtar innehåll från DiVA. Publikationer och konstnärliga forskningsarbeten som producerats inom ramen för en anställning vid Konstfack ska därför registreras i DiVA, i enlighet med Konstfacks policy.

En fil med publikationen i fulltext, eller dokumentation av det konstnärliga arbetet, ska bifogas, såvida detta inte möter upphovsrättsliga hinder.

När du registrerar i DiVA ska du ange ditt ORCID-id i därtill avsett fält i registreringsformuläret. ORCID är ett internationellt system för att identifiera forskare. Se länk nedan för mer information om ORCID och hur du skaffar ett ORCID-id.


Logga in i DiVA 
Logga in med Konstfack-användarnamn och lösenord för nätverket (ej e-post).

Manual för registrering av forskningspublikationer [PDF]

Manual för registrering av konstnärliga arbeten [PDF]

Konstfacks policy samt riktlinjer för publicering och registrering av forskningspublikationer och konstnärliga arbeten (Bilaga till Rektorsbeslut RÖ§35 2018-10-01)

ORCID

 

Kort instruktion för registrering av forskningspublikationer och konstnärliga arbeten

  • Logga in i DiVA med Konstfack-användarnamn och lösenord för nätverket (ej e-post).
  • Välj Lägg till publikation/Ladda upp filer och sedan publikationstyp, t ex. Artikel i tidskrift, Bok, Kapitel i bok/del av antologi, Rapport, Konstnärlig output.
  • Fyll i de fält som är aktuella, se manualen för registrering av forskningspublikationer eller manualen för registrering av konstnärliga arbeten.
  • Bifoga ev. en fulltextfil/pdf till din publikation om förlaget tillåter detta. Kontakta biblioteket för hjälp med att tolka förlagsvillkor. Du kan också ladda upp dokumentation av konstnärliga arbeten.
  • Kontrollera att uppgifterna stämmer och välj Skicka in.
  • Om du har laddat upp en fil kommer denna att bli synlig när den granskats av biblioteket.

 
Om något är oklart, kontakta biblioteket!

 

Sök i DiVA (enbart Konstfacks arbeten)

Sök i DiVA (alla deltagande högskolor och universitet) 

Uppdaterad: 3 februari 2015
Sidansvarig: David Scheutz