Bland serieromaner, köttsliga maskinerier, urbana mikrojordbruk och sneakers som du aldrig sett dem...

15 maj 2023

Dags för vårutställningens master- och lärarstudenter 20–26 maj.


Alla avgångsstudenters arbeten finns på www.konstfack2023.se.

Kanske handlar konstnärliga uttryck främst om fördjupad empati, både som utgångspunkt och ett slags mål: Vem gör vad för vem, varför och med vilka resultat? Ser du det jag ser, känner du som jag? Eller ser du något annat? Detta frågar vi oss gång på gång i mötet med varandra. Och med andra.

Varmt välkommen till Konstfacks vårutställning 2023 där vi ruskar vi om oss själva och vår publik lite extra genom att blanda våra olika utbildningsprogram i en vild bukett av genrer att glädjas åt, en blandning som hyllar mångfald, möten och korsbefruktningar./Rektor Maria Lantz som invigningstalar lördagen den 20 maj kl 14.

Journalister och andra rapporterande är välkomna på förhandsvisning fredag 19 maj kl 13–15 samt måndag 22 maj 10–12. Visningen börjar en halvtimme efter start. Ingen föranmälan behövs.

Curatorer är i år gruppen Dotdotdot som består av Lisa Juntunen Roos, Petter Rhodiner och Amy Worrall. Laslo Strong vann den sedvanliga tävlingen bland Konstfacksalumner om utställningens grafiska koncept.

Öppet varje dag mellan 12 och 18.