Samtal om publiceringspraktiker och böckers bokaktighet, typ

Datum och tid
16 maj 2024 kl 16:30 - 18:00
Typ av händelse
Föreläsning
Plats och färdväg

Biblioteket
Konstfack, LM Ericssons väg 14, Stockholm (Se karta)
Färdväg: Tunnelbana eller buss till Telefonplan
Konstfackslärarna Sara Kaaman och Oscar Guermouche pratar om sina publiceringspraktiker och nyligen utgivna böcker i Konstfacks bibliotek. De möts i sitt intresse för bokformatets egenart.

Sara Kaaman är konstnär och grafisk formgivare som arbetar med publicering och performance. Tillsammans med Johnny Chang, Michael Bekele och Tony Karlsson Savci driver hon projektrummet Munnen i Bagarmossen. Munnen är en mötesplats för expanderad publicering genom konst, litteratur, mat, lyssnande och kollektivt skapande. Hon är också medredaktör för tidningen Girls Like Us. Hon kommer att presentera A Book Knot Book – en bok som är ett performance som är en bok.

Oscar Guermouche är konstnär och driver förlaget Praun & Guermouche tillsammans med Sandra Praun. Där översätter de konstnärskap, projekt och individuella konstverk till bokens format. Deras verksamhet innefattar även en bokhandel, ett utställningsrum och ett bibliotek. De har gett ut böcker av bland andra Mara Lee, Hanna Ljungh och Willner-Olsson.Länkar

Kontaktperson
Niklas Tafraniklas.tafra@konstfack.se 0706357744


Arrangör
Bibliotek