Prata! Blåvitt - form och ideologi

Sara Kristoffersson, författare, skribent i Dagens Nyheter och professor i designhistoria på Konstfack, berättar om Konsums uppgång och fall.

Datum och tid
24 april 2024 kl 17:00 - 18:00
Typ av händelse
Paneldiskussion
Plats och färdväg

Stora Nygatan 7, StockholmVälkommen på Prata!, ett samtal om form och ideologi i avstamp i Konsums ”Blåvitt”-serie. I sin nya bok ”Det förlorade paradiset” berättar Sara Kristoffersson, författare, skribent i Dagens Nyheter och professor i designhistoria på Konstfack, om Konsums uppgång och fall. Historien om Konsum rymmer också serien ”Blåvitt”, ett av den svenska grafiska formgivningens mest ikoniska varumärken. I det här samtalet som ges inom Svenska Tecknares samtalsserie Prata!, diskuterar Sara Kristoffersson tillsammans med Nille Svensson, grafisk formgivare och samlare av Blåvitt-design, form och ideologi inom grafisk formgivning. Moderator är Sandra Nolgren, verksamhetsledare Svenska Tecknare. Vi bjuder på något att dricka och boken finns till försäljning. Välkommen!

Prata! är en samtalsserie med intervjuer och panelsamtal. Här möter du inspirerande kreatörer och tar del av diskussioner kring aktuella frågeställningar som rör vår bransch. Samtalen är gratis och öppna för alla. Obs! anmälan krävs.
Kontaktperson
Sara Kristofferssonsara.kristoffersson@konstfack.se


Arrangör
Extern arrangör