Traditioner som möts – utställning av textila screentryck

Datum och tid
27 februari 2023 kl 16:00 - 3 mars 2023 kl 17:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Trapphusgalleriet
Konstfack, LM Ericssons väg 14 (ingång från Dialoggatan 7), Stockholm (Se karta)
Färdväg: Tunnelbana eller buss till Telefonplan




Vad kan traditioner vara? Vad händer när traditioner och symboler möter varandra? Vad har vi gemensamt och vad är olika?

Inom ramen för Konstfacks arbete med breddad rekrytering samarbetar vi i projektet "Konstnär för en vecka" tillsammans med Grafikens Hus och Läsfrämjarinstitutet. I detta får ungdomar i Södertälje under en vecka prova på att arbeta som konstnärer i nära samarbete med en konstpedagog och studenter från Konstfacks kandidatprogram Textil.

Nu presenteras resultatet av konstnärerna Gabriella Khamis och Arinta Jackevičiūtė i en utställning i Trapphusgalleriet. Utifrån samtal om traditioner, drömmar och konst har de skapat egna symboler som satts samman till ett gemensamt mönster, en ny symbol för olika berättelser, kunskap, möten och drömmar, tryckt på textil.

Gabriella Khamis och Arinta Jackevičiūtė skapade verket i nära samarbete med konstnär och pedagog Atorina Adam från Grafikens Hus och textilstudenterna Liv Aldén, Ambra Byrne och Klara Kassman. Projektet "Konstnär för en vecka" ingår i Täljestories, ett samarbete mellan Grafikens Hus och Läsfrämjarinstitutet i Södertälje som består av "berättelser, narrativ och kreativa processer som alla syftar till att stärka individen och de-segregera staden".




Kontaktperson
Patrik Förbergpatrik.forberg@konstfack.se +46767244394


Arrangör
Konstfack