Kasta skuggor

Datum och tid
20 oktober 2023 kl 17:00 - 27 oktober 2023 kl 18:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Vita havet
Konstfack, LM Ericssons väg 14, Stockholm (Se karta)
Färdväg: Tunnelbana eller buss till Telefonplan





Vernissage: 20 oktober, kl 17-20

Kasta skuggor är en kandidatutställning av Karin Askling och Viola Sparre. I utställningen visar Sparre tio oljemålningar i varierande storlekar. Askling ställer ut sex stycken berlocker i keramik är fästa i kedjor och hängs i olika höjd från taket. Ett draperi i turkos plysch ramar in två skulpturer som är formade som fyrklöver.

Viola arbetar med figurativt måleri där relationen mellan människorna på bilden och betraktaren står i fokus. Hon arbetar utifrån minnen från barndomen som blandas fritt med nutida händelser och situationer. Moderskapet och barnets blick är ständigt närvarande när det byggs en bro mellan minnena av ett liv som varit och det liv som blev.

I Karins konstnärskap arbetar hon skulpturalt med förskjutning av material och objekt som utgångspunkt. Genom användandet av förstoringar och förminskningar genomgår objekten en metamorfos. I utställningen har hon arbetat med formerna från ett armband från Van Cleef & Arpels. Armbandets transformation blir i utställningen en förlängning av en historia. Ett försök att frysa tiden.

En gemensam utgångspunkt för de båda konstnärerna tar avstamp ur mellanmänskliga relationer och en fascination för tid och rum. I båda konstnärsskapen syns en klar strävan efter uppbyggnaden av en rumslighet med ett starkt narrativ.

Öppettider
21-22 oktober, kl 12-17
23-27 oktober, kl 13-18



Länkar

Kontaktperson
Karin Askling och Viola Sparrekarin.askling@student.konstfack.se och viola.sparre@student.konstfack.se 0704719977 och 0761672884


Arrangör
Institutionen för konst