De flesta saker glöms bort med tiden

Datum och tid
13 juli 2023 kl 13:00 - 23 juli 2023 kl 18:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Den Fantastiska Platsen
Hornsgatan 124, Stockholm
T-bana Zinkensdamm




Välkommen på vernissage torsdagen den 13 juli, kl 15-23.
Övriga öppettider, dagligen mellan 13 och 18 till och med den 23 juli.

Wictor Öbergs första soloutställning äger rum mellan kandidaten från Keramik och glas och mastern i Craft som han påbörjar i höst.

Mellan den 13 och den 23 juli kan en värld av verk som skapats av återfunna och återbrukade material utforskas i utställningen. Skulpturer i keramik, returglasrutor, vävar och installationer svävar fram i en märklig dans, som fragment från en försvunnen tid. Varje verk bär på sin egen hemlighet och förmedlar en känsla av förgänglighet, som om de viskar om det förflutnas melankoli. Här, där gränsen mellan verklighet och fantasi är suddig, är det lätt att förlora sig i reflektioner över sin egen plats i tidens labyrint.

Utställningen är Wictor Öbergs första soloutställning, en inbjudan till en mystisk dimension där förtvinade minnen får nytt liv. Genom att ge bortglömda objekt en ny plats och en ny berättelse, utforskar han djupet av mänskligt minne och det sublima i vardagen.


Wictor Öberg (f. 1990) arbetar primärt med skulptur, installationer och konsthantverk men är bred och experimentell när det gäller material- och teknikval. Han ska i höst påbörja sina masterstudier inom keramik och glas på Konstfack. Tidigare grupputställningar innefattar "Det dukade bordet" på Millesgården, "HANG IN THERE" på Hantverkets Vänner, "Föreställningar och impulser" på The Glass Factory, "Blixtvisit" på Sven-Harrys konstmuseum, "Souvenirer" på Donut Bridge etc.



Länkar

Kontaktperson
Susanne Helgesonsusanne.helgeson@konstfack.se


Arrangör
Extern arrangör