Sara Arasteh intervjuad om sitt skapande

31 januari 2023

I tidningen Bättre stadsdel berättar hon, som går femte och sista året på lärarprogrammet med inriktning gymnasiet, om utbildningen och planerna efter examen.


I intervjun berättar Sara Arasteh att hon vill fortsätta att utveckla sitt bildskapande och samtidigt kunna arbeta som pedagog. Hon beskriver utbildningen på lärarprogrammet som med möjlighet att jobba som lärare på grundskola, gymnasiet och folkhögskola men också som museipedagog. En bra grund att stå på alltså. Hennes dröm är att få leva på det egna skapandet men eftersom branschen är tuff känner Sara sig trygg med läraryrket att falla tillbaka på.

Hon berättar också om det Konstfacksbaserade konstkollektivet "Best before collective" som i en glasmonter vid tunnelbaneuppgången på Östermalmstorg kontinuerligt ställer ut medlemmarnas alster.
Vid intervjutillfället ställde Sara Arasteh ut tillsammans med sin i Vita havet där hon visade stengodskeramik, silver och stål i form av tre ubåtar som symboliserade den mänskliga viljan och önskan om att erövra och upptäcka.