Prestigefyllda TDC väljer in Parasto Backman

23 februari 2023

Konstfackslektorn och grafiska designern Parasto Backman är en av Type Directors Clubs 15 nya rådgivande styrelsemedlemmar från 10 länder.


Type Directors Club (TDC), världens ledande typografiorganisation, har utökat den geografiska och kulturella mångfalden i sin respekterade Advisory Board med utnämningen av 15 nya medlemmar från 10 länder, vilket ökar det totala antalet från 15 till 23 i år. En av dem är Parasto Backman, lektor på Konstfack och grafisk formgivare, grundare av Studio Parasto Backman.

"Jag är väldigt glad över att vara en del av en global organisation som lyfter och ökar medvetenheten om kraften i typografi och grafisk design. Att ha blivit invald som ledamot i TDC Advisory Board är en stor ära", säger Backman.

TDC, som grundades i New York 1946, är en global organisation som hyllar kraften i typografi. Klubben tjänar ett internationellt samhälle som förenas av den gemensamma tron att typografi driver kultur och kultur driver typografi. TDC Advisory Board tjänar till att skapa idéer, ge feedback, hålla organisationen relevant och ansluta till olika sammanslutningar.


Type Directors Club (TDC)