Curatorer och formgivare valda till Konstfacks vårutställning 2023

1 februari 2023

Dotdotdot curerar och Laslo Strong formger årets upplaga av vårutställningen.

Vänster: Curatorerna Dotdotdot (Foto: Cassie Abraham)
Höger: Grafisk designer Laslo Strong (Foto: Sissela Jensen)


Medlemmarna i gruppen Dotdotdot, Lisa Juntunen Roos, Petter Rhodiner och Amy Worrall, har alla gått på Konstfack och gick 2019 samman utifrån en frustration kring bristen på konstnärsdrivna plattformar och initiativ i Stockholm. Målet är sedan start att fylla gapet mellan traditionella konsthantverksgallerier och konventionella konstgallerier.

Sedan dess har tio utställningar i gruppens regi visat över 70 konstnärer och samtidigt lyft fram illustratörer och grafiska formgivare som skapat unika profiler för varje utställning. Dotdotdots projekt kretsar kring olika berättelser, teman och koncept och samarbetet med konstnärerna är mycket nära för att nå ett starkt både visuellt och teoretiskt resultat.
Läs mer om Dotdotdot.


Laslo Strong, som vann tävlingen om vårutställningens grafiska koncept, är grafisk formgivare som våren 2022 examinerades från Konstfacks masterprogram Visuell kommunikation. Med fokus på typografi skapar han mediespecifika grafiska identiteter och designkoncept utifrån redaktionella metoder, forskning och tekniska experiment. Sedan en tid ingår han i kollektivet Our Polite Society.
Läs mer om Laslo Strong.

Laslo Strongs vinnande koncept bygger på hans upplevelse av den ”tumultartade process” som månaderna innan examensutställningen innebar. Att kliva in i nya verkstäder, prata med nya människor, hitta nya lösningar, experimentera och improvisera. Tankar som förde in honom in på green screen-tekniken med konnotationer som agens, samtid, fantasy och storytelling ­– begrepp i allra högsta grad relevanta för Konstfacks vårutställning. På gröna ytor kommer pågående processer att utspelas.


Konstfacks vårutställning 2023 äger rum
6–12 maj för kandidatstudenter, och 20–26 maj för master- och lärarstudenter.