Masterstudenten Gabriel Gabriel Garbles film utvald till Sundance Film Festival

14 december 2022

På årets upplaga av den prestigefulla festivalen deltar Gabriel Gabriel Garble, masterstudent på programmet Visuell kommunikation.

Mellan den 24 och 30 januari visas Gabriel Gabriel Garbles film Well Wishes My Love, Your Love i programmet för animerad kortfilm, som en av de 64 utvalda bland 10 981 anmälda.

Handlingen i Well Wishes My Love, Your Love börjar hos en pojke som nyligen mist både sina föräldrar och sin ena arm. Han lånar ut den nya protesen till en kompis som låter den uppleva och registrera en dags äventyr, material och texturer innan han återlämnar den till sin vän ägaren.

Gabriel Gabriel Garble står för manus, animation, regi och musik. Han har arbetat med film och animation sedan 2013 och belyser ofta det oskiljaktiga i relationer mellan människor och "det icke-mänskliga". Med en unik kombination av 2- och 3D-tekniker bjuder Garble in tittaren till ett drömlikt tillstånd av kontemplation i en besjälad natur.

Länk till kortfilmsprogrammet här och ett fint citat av Robert Redford, president and founder of Sundance Institute/Film Festival: “Storytellers broaden our minds: engage, provoke, inspire, and ultimately, connect us.”