Lärarstudenter samarbetar med RFSU och Fanzingo

7 april 2022

Ett utbildningsmaterial om pubertetsfrågor för föräldrar och lärare kommer i vår, delvis inspelat i tv-studion på Konstfack.


Sara Wall, Moa Ishizaki och Emma Newstam går i årskurs 3 på Ämneslärarprogrammet bild och media med inriktning mot gymnasieskolan har arbetat med RFSU Stockholms projekt "Kan vi prata". Det går ut på att öka barn och ungas psykiska och sexuella hälsa genom att ge föräldrar redskap för att bli ett bättre stöd när det kommer till sexualitet och relationer.

Mediehuset Fanzingo, som producerar till exempel film, tv, radio och podd med och av underrepresenterade grupper och perspektiv har uppdraget att för "Kan vi prata" bland annat producera en podd och en talkshow. Konstfackstudenterna som deltog hade just lärt sig både tv-studion inklusive live-klippning och bidrog med detta när ett gäng 12 till 14-åringar kom till studion för att under handledning tala om vad de önskar för typ stöd av föräldrar och andra viktiga vuxna i frågor som rör kropp, relationer och känslor.

Studenterna Emma Newstam filmade, Sara Wall var bildproducent, Moa Ishizaki bildmixade och deras lärare Maria Hammar Turos hoppade in som ljudtekniker under inspelningen. Filmen kommer att användas för att upplysa, stötta och utbilda föräldrar och resultatet kommer ni att få se så fort det är klart senare i vår.