CRAFT-student dubbelt prisad

14 december 2022

Nanny Rådenman får stipendier från Grafström-Sandqvistska fonden och Estrid Ericsons stiftelse. Nanny är student på masterprogrammet CRAFT! Textil, år 1.


– Stipendiet från Grafström-Sandqvistska fonden på 40 000 kronor kommer jag att använda till ett projekt som undersöker om konst och hantverk kan hjälpa en äldre person med en demenssjukdom på omsorgsboende. Jag undersöker detta i workshops där fokus ligger på färg och det taktila mötet med en vävd textil. Parallellt jobbar jag med en serie bildvävar som ska passa för omsorgsboenden, berättar Nanny Rådenman.

Av Estrid Ericsons stiftelse tilldelades Nanny Rådenman 16 000 kronor till en studieresa om bildvävens historia. På resan till Paris och Oslo i början av 2023 kommer hon bland annat att titta på Damen med enhörningen och Baldisholtapeten, samt besöka konstnärerna Brit Fuglevaag och Ask Bjørlo.

– Jag är mycket glad och tacksam för stipendierna. Utöver det ekonomiska stödet ger stiftelsernas uppmuntran en extra push att fortsätta jobba på, säger Nanny Rådenman.