Nyfiken på våra program så här i ansökningstider?

Nyfiken på våra program så här i ansökningstider?

Hej, vad roligt att du vill veta mer om vad Konstfack har att erbjuda. Här finns presentationer av kandidat- och ämneslärarprogrammen som visades på vårt digitala öppna hus i mitten av januari. Passa också på att inspireras av tidigare studenters verk. Och tveka inte – sök!


Filmpresentationer av kandidat- och ämneslärarprogram


Grafisk formgivning och Illustration (180 hp) 

Är du nyfiken på hur bild och formgivning kan göra skillnad i samhället? Vill du utforska ett kreativt arbete som påverkar vår visuella samtid och framtid? Då kan Grafisk formgivning och illustration vara något för dig.

 

 

Inredningsarkitektur och Möbeldesign (180 hp)
Utforska interiörer, rum, miljöer och möbler genom aktuella samhällsfrågor. I samarbeten och projekt arbetar du kreativt i grupparbeten och individuellt, med lärare, studenter och aktörer.

 

 

Industridesign (180 hp)
Är du nyfiken på form, människor och nya sammanhang? Vill du få utlopp för din kreativitet och utforska idéer som påverkar vår samtid och framtid? Då kan Industridesign vara något för dig.

 

 

Keramik och Glas (180 hp) ger grundläggande kunskaper för att verka som yrkesverksam inom området konsthantverk, keramik och glas.

 

 

Konst (180 hp) utgår från varje enskild students konstnärliga arbete. Målet är att förse dig med de teoretiska och praktiska kunskaper som är nödvändiga för en utövande konstnär.

 

 

Textil (180 hp) ger dig en praktisk och teoretisk grund för att kunna verka som utövare inom de textila fälten. Konsthantverksbegreppet används som ett filter för att med textila tekniker och material undersöka och experimentellt förhålla oss till vår samtid.

 

 

Smycke och corpus: Ädellab (180 hp) är en utbildning inom smycke och corpus (föremål för bordet) som ger dig en unik och djup förståelse för dessa områden som har sina rötter i guld- och silversmidet. Du arbetar i olika material i allt från ädla metaller till silikon och plast.

 

 

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot grundskolan åk 7- 9 (270 hp) eller med inriktning mot gymnasieskolan (300 hp)
Genom praktik och teori får du möjlighet att fördjupa dig i dina ämnen samt deras funktion i såväl skolans verksamhet som i samhället i övrigt.

 


Filmer av Konstfacks studenter

Linnéa Teljas Puranen, Visuell kommunikation, examen 2019, ”Iman och Idris räddar super-roboten”

Asli Abdilrahman Ali, Inredingsarkitektur och Möbeldesign, examen 2020, ”Livet utanför den vita mallen”

Wictor Öberg, Keramik och glas, examen 2020, ”STACKS”

Emma Persson, Ämneslärare med inriktning mot gymnasiet, examen 2020, ”Relationen mellan stol och kropp”

Vidar Francke, student på Visuell kommunikation, showreel med animationer

 

 Filmning och redigering av programfilmer: Inga Tsernova, Ola Abrahamsson, Niklas Billström