"En utomordentligt vänlig lösning för pollarna"

17 december 2021

Alicia Knight, student på masterprogrammet Individuell studieplan i design, år 1, vinner Perimeter Protections designtävling "Friendly Barrier". Prissumman är 30 000 kr och det finns möjlighet till ersättning om tävlingsbidraget går i produktion.


Juryns motivering:
"Med dessa föremål har designern skapat en utomordentligt vänlig lösning för pollarna. Pollarna är helt dolda, och förvandlas till unikt tilltalande former. Dessa vackert designade och hållbara blomsterkrukor kommer att bidra till att skapa en mer levande stadsmiljö som tilltalar inte bara människorna som bor i staden, utan även andra levande varelser."

Tävlingen syftade till att ta fram designförslag för pollare med ett nytt och vänligare uttryck som passar i stadsmiljöer, till exempel stadscentrum, kulturellt viktiga byggnader och liknande. Pollarna används för att förhindra trafik från att köra in på olika platser såsom torg, ambassader och köpcentra.

Juryn bestod av Jonas Pettersson (Form Us With Love), Anna-Karin Pusic (CFHILL), Marcela Dimander (Trafikkontoret Stockholms stad) och Mikael Ahlström (Perimeter Protection).