Vårutställningen 2020 – ÄNDRADE PLANER!

17 april 2020

I början av juni lanserar vi en digital katalog med alla examensstudenters projekt. Till dess kan du följa filmade presentationer på vår sajt.


Om formgivarna och curatorerna

Konstfacks vårutställning 2020 presenterar cirka 200 examensstudenters projekt. Det grafiska konceptet är skapat av Agga Anne Mette Stage och Hanna Stenman. Utställningen cureras av Emily Fahlén och Asrin Haidari.

Tävlingen bland Konstfacks alumner om vårutställningens grafiska koncept vanns i år av Agga Anne Mette Stage och Hanna Stenman, båda med en master i Visuell kommunikation. Deras bidrag springer ur en diskussion om Konstfack som en plats för existens under en given tid i en given miljö och hur dessa begränsningar påverkar det som skapas och lärs. Det visuella språket är en konversation med läroböcker och en abstrakt utforskande av kunskap, tid och lärande.

Agga Anne Mette Stage arbetar som frilansande grafisk formgivare och art director med en rad olika kunder. Hennes kandidatprojekt "Body Soap Name Generator" tilldelades Vasakronans stpendium 2017 och fick senare priset Young Swedish Design 2018.

Hanna Stenman är illustratör, redaktör och handledare och arbetar med teckning, animering och text. Hennes kandidatprojekt Let Me Try to Explain var en del av utställningen Norm Form på Arkdes 2017 och har sedan dess visats runt om i Europa.


Årets curatorer är samma som 2019, nämligen Emily Fahlén och Asrin Haidari som tillsammans driver konsthallen Mint i ABF-huset och arbetar med ett särskilt intresse för radikal konstproduktion, generationsöverskridande möten och platsspecifika interventioner. Förra året identifierade de var på Konstfack de kritiska diskurserna tar plats, i vilka rum och från vilka medvetandehorisonter de sker. Detta för att söka svaret på frågan om vilka historier som finns dolda i skolans arkitektur, system och befolkare.

Fahlén och Haidari har tidigare varit curatorer för retrospektiven Gunilla Palmstierna-Weiss: Tecknade scener 1964–1984 på Moderna Museet i Stockholm samt konstnärliga ledare för Luleåbiennalen 2018. Dessförinnan arbetade de på Tensta konsthall med lokala och internationella konstprojekt.

Uppdaterad: 17 april 2020
Sidansvarig: