Nomineringsregn över Konstfack i Kolla!

19 februari 2020

Svenska Tecknare nominerar nyutexaminerade från både masterprogrammet Visuell kommunikation och kandidatprogrammet Grafisk formgivning & Illustration på Konstfack till årets upplaga av bild- och formutmärkelsen "Kolla!".


I kategorin Effekt som uppmärksammar "arbeten med stor genomslagskraft, som gjort tydliga avtryck och varit betydelsefulla för samhället" hittar vi Claire Bonnet, grafisk formgivare (MFA 2019) och Linnea Teljas Puranen, illustratör/animatör (MFA 2019).

I kategorin Innovation som uppmärksammar "något helt nytt, experimentellt och nydanande som utmanar och flyttar gränser" hittar vi Ishtar Bäcklund Dakhil, illustratör (BFA 2019).

I kategorin Kollektivet som uppmärksammar "värdefulla insatser för det gemensamma i branschen, som inkluderar och gagnar fler än den enskilda utövaren" hittar vi Kreatörsgäris med bland annat Nathalie Ruejas Jonson, illustratör (MFA 2018).

Jens Schildt (Our Polite Society) som undervisar i grafisk formgivning på Konstfack är nominerad till kategorin Utbildare som uppmärksammar "ledstjärnor som värnar om kunskapsgrund och utveckling, tänker annorlunda och generöst delar sin kunskap".


Kolla! är en bild- och formutmärkelse, som har arrangerats av Svenska Tecknare sedan 2003. Nytt från och med 2020 är att 40 välrenommerade insamlare i hela landet har skannat av samtidsscenen inom bild och form och valt ut 120 arbeten. Av dessa har en urvalsgrupp om fyra experter valt ut 30 nomineringar. Slutligen kommer våra två kuratorer utse de tio som får utmärkelsen i varsin kategori. Kolla! avslutas med Kolla!-dagen 23 april 2020, en heldag med utställning, ceremoni och seminarier.

Läs mer: kolla.se/2020/arets-nominerade/

Uppdaterad: 19 februari 2020
Sidansvarig: