Masterstudenten Erik Viklund släpper boken "Vännernas arena" – om närhet, representation och stadsomvandlingar

1 september 2020

I sin fjärde bok, "Vännernas arena", skildrar Erik Viklund i fotografi och text den intima och märkliga historien om vad som hände i ett hus i norra Stockholm under åren 2010–2020. Idag, den 1 september, är det release av boken på Konst-ig i Stockholm.


Det som en gång inleddes som en betraktelse av Erik Viklunds vänners liv växte med tiden till en större historia där människor och fastigheter bokstavligen flyttas på för att ge plats åt en stads visioner och modernisering. Boken är ett personligt försök att närma sig frågor om närhet, representation och stadsomvandlingar.

Erik Viklund, född 1982 i Luleå, är fotograf och har tidigare gett ut böckerna Stilla Hastighet (2012), Sönder (2014) och Om han var (2018). Tillsammans med den finska konstnären Heikki Kaski driver han förlaget Lihalaidun och går för närvarande sista året på masterprogrammet i Konst på Konstfack i Stockholm.

Releasen äger rum på bokhandeln Konst-ig, Åsögatan 124, tisdagen den 1 september kl 17.30–19.00. Klockan 18 inleds ett samtal mellan Erik Viklund och Åsa Andersson Broms, konstnär och lektor på Kungl. Konsthögskolan.

Observera: max 50 personer i bokhandeln samtidigt. Välkommen!

Konstfack c/o Konst-ig, Åsögatan 124, Stockholm