Keramik & Glas – gränsöverskridande i ett brett kulturfält

8 maj 2020

Med en grund i konsthantverksproduktion utgår studenterna på Keramik & Glas i sina gränsöverskridande arbetet från olika materialtraditioner. Fokus ligger i utbildningen på att utveckla och synliggöra kunskap kopplat till de båda materialen också i ett bredare kulturfält.

Här undersöks också konsthantverkets roll i samhället genom såväl gestaltning som immateriella funktioner. Exempel på detta ges i studenternas arbeten som i år handlar om visualiserade processer, platsers betydelse, postapokalyptiska scener och mycket, mycket mer.

 

Agnes Gindemo

Ett stilleben av en arbetsprocess i porslin och gips, när keramik formas av wellpapp och materialen övergår i varandra.

 

 

Alexandra Johansson

En bruksservis som berättar om Bällsta och hur ett torn av betong kan vara en trygg plats.

 

 

Elsa Binder Ekedahl

In Praise of Subtleties – är resultat av en pågående dialog mellan ambition och material. Fragmentariska tankar och vaga känslor samlas i en gemensam form.

 

 

Fritz Estebe

The end is near. En serie skulpturer som framställer en postapokalyptisk scen, en blick in i en framtid efter människan.

 

 

Joakim Tano

Är jag Vuxen nu (del 3) blandar oljemåleri med keramik i ett skapande flöde.

 

 

Linnea Diedrich Sjödin

Smärta Lust Transformation. Verket baseras på egna minnen, känslor och erfarenheter som transfromeras till material, objekt och text.

 

 

Mimmi Blomqvist

Fungo: En serie funktionella skulpturer i glas, porslin och trä som fått sin form av rester från glasblåsning och sitt namn efter en svamp.

 

 

Wictor Öberg

"STACKS" är på låtsas. En illusion av värde och en metafor för ha-begäret som drabbar vår samtid. Presenningar, akrylplast, plan- och bullseyeglas, ölflaskor, fanér, MDF, plywood, gips, mattprover, plastfickor, papper, tyger, buntband, fejkgräs och keramik ligger på en pall av gips. Ögonblicket då det existerande och det icke-existerande blandas samman.

Uppdaterad: 8 maj 2020
Sidansvarig: