Konstfack-student tog emot Global Swede-diplom

21 maj 2019

Hsiao Yuan Huang, student på masterprogrammet i Design - Individuell studieplan i design, fick Global Swede-diplom som en av 26 internationella högskolestudenter från länder runt om i världen.

Global Swede är en del av regeringens och Svenska institutets arbete med att bygga långsiktiga relationer med internationella studenter i Sverige. Syftet är att skapa broar av gränsöverskridande och multikulturella nätverk som ska bidra till svensk handel och gynna arbetet med att nå framtida lösningar.

Motiveringen lyder:
"Hsiao Yuan Huang nomineras för sina utmärkta akademiska resultat, sin uthållighet, höga nivå av kreativitet och entreprenörskap i sina strävanden. Som en redan framgångsrik företagare kommer hennes arbete utan tvekan att spridas genom internationella nätverk och sociala medier, vilket gör henne till en bra ambassadör för Konstfack och Sverige tack vare det kvalitativa arbetet, liksom hennes motivation och engagemang för att utforma artefakter för det sociala och psykologiska välbefinnande hos människor."

Diplomeringsceremonin Global Swede, arrangerad av Utrikesdepartementet i samarbete med Svenska institutet, ägde rum tisdagen den 21 maj för nionde året i rad.


Uppdaterad: 21 maj 2019
Sidansvarig: