Martín Avila ny professor i design

20 februari 2018

Tidigare lektorn Martin Avila är ny professor i design vid Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation.

Där undervisar han sedan 2007 och har ansvarat för utvecklingen av ämnet design för hållbar utveckling, men även på gemensamma kurser på masterprogrammet. Martín Avila har en master i Design Studies från Central Saint Martins College of Art and Design i London (1999), och en examen i Industridesign från National University of Córdoba, Argentina (1995).

Han har arbetat som industridesigner och grafisk formgivare samt med konsulttjänster i design. Dessutom har han föreläst både i Sverige och internationellt, bland annat på Beckmans, SSES (Stockholm School of Entrepreneurship), IASPIS och KTH samt på National University of Córdoba, Universidad de Los Andes i Bogotá, University of Split och på Hongkong Design Center.

Han disputerade 2012 med avhandlingen "Devices. On Hospitality, Hostility and Design" och har varit engagerad i ett internationellt postdoc-projekt.

Uppdaterad: 20 februari 2018
Sidansvarig: