Magnus Bärtås ny vice-rektor på Konstfack

16 april 2018

"Den verkliga grunden för forskningen finns i undervisningen, i verkstäderna och i lärarnas kompetens", säger Konstfacks nye vice-rektor Magnus Bärtås.

Rollen innebär ett särskilt ansvar för forskningen som bedrivs på högskolan och Magnus Bärtås kunskaper kompletterar ledningens samlade kompetens på området. Han disputerade i fri konst 2010 med avhandlingen "You Told Me – verkberättelser och videoessäer", som behandlade berättarformer inom samtidskonsten.

Magnus Bärtås har också en diger erfarenhet av forskningshandledning för en rad olika projekt. Bland annat har han uppdraget att se över forskningsorganisationen och har redan lämnat ett första förslag till Utbildnings- och forskningsnämnden.

– Det är hedrande och spännande att få den här rollen just i en expansiv fas, när Konstfack verkligen satsar på forskning. Vårt doktorandprogram kommer att bli omfattande, nya forskningsmedel anslås för lärarna och vi kommer att hitta nya former för kunskapsdelande. Det är viktigt att förstå att expansionen av forskningen bygger på kvaliteter som ackumulerats på skolan under lång tid – den verkliga grunden för forskningen finns i undervisningen, i verkstäderna och i lärarnas kompetens. Jag ser fram emot att leda den nya forskningsorganisation som ska ta vara på och lyfta dessa kvaliteter, säger Magnus Bärtås, ny vice-rektor på Konstfack.

Uppdaterad: 16 april 2018
Sidansvarig: