Konstfack-student tog emot Global Swede-diplom

14 maj 2018

Lourdes Gonzalez, student på masterprogrammet CRAFT - Textil, fick Global Swede-diplom som en av 20-tal internationella högskolestudenter från 17 länder.


Från vänster: Camilla Mellander, enhetschef på UD för främjande och hållbart företagande, tillsammans med Lourdes Gonzalez.
(Foto: Per E Karlsson, Regeringskansliet)

Diplom delades ut till ett 20-tal studenter från 17 länder runt om i världen. Studenterna har utmärkt sig inom områden nära relaterade till innovation och entreprenörskap och visat att de är goda representanter för sitt eget land såväl som för Sverige. En av studenterna var Lourdes Gonzalez på student på masterprogrammet CRAFT - Textil.

Motiveringen lyder:
"Genom Lourdes Gonzalez konst får vi lära oss mer om hantverkets roll i det kollektiva sörjandet i en digitaliserad och globaliserad värld med ett konstant nyhetsflöde om katastrofer och krig. Lourdes använder sin kunskap om hur föremål och material används symboliskt i hennes hemland Mexiko. Genom konstnärliga processer hittar hon sätt att åskådliggöra den roll som ritualen och dess tillhörande föremål fortfarande spelar i vår (digitala) vardag. Lourdes använder hantverk som ett verktyg för att utforska ämnen som kan vara svåra att prata om, men som kan uttryckas i det gemensamma skapandet."

Diplomeringsceremonin Global Swede, arrangerad av Utrikesdepartementet i samarbete med Svenska institutet, ägde rum tisdagen den 8 maj för åttonde året i rad.

Uppdaterad: 14 maj 2018
Sidansvarig: