Iida håller skapande workshops för barn och ungdomar

18 januari 2017

Måla till musik, göra magneter i lera, skapa självporträtt med hjälp av monotypi och kollage - det är några av många saker som Iida Tiainen gör på Skaparverkstaden på Nynäshamns bibliotek.


Iida Tiainen går andra året på programmet för bild- och slöjdlärare med inriktning mot grundskolan. Sedan tidigare har hon en kandidatexemen i konst från Frankrike och Spanien.

- En gång i månaden leder jag en workshop på Skaparverkstaden, berättar Iida. Verkstäderna är öppna för barn och ungdomar i alla ålder, men lockar oftast yngre barn i 3-7 årsåldern.

Skaparverkstaden är ett projekt från augusti 2016 till juni 2017 som finansieras med stöd av Stockholms läns landsting. Verksamheter omfattar bildkonst för barn och ungdomar upp till 18 år i Nynäshamns kommun. Skaparverkstaden anlitar pedagoger, har olika teman och försöker nå olika åldrar.

- Jag har fått fria händer att planera mina workshops och under hösten 2016 har vi bland annat målat till musik, gjort magneter i lera, skapat självporträtt med hjälp av monotypi och kollage, och julpysslat, berättar Iida. Senast i lördags fick barnen skapa spexiga masker med djurtema.

Nästa Skaparverkstad med Iida blir den 11 februari och då med Alla hjärtans dags-tema.

Skaparverkstadsbloggen: skaparverkstaninynashamn.blogspot.se


Uppdaterad: 18 januari 2017
Sidansvarig: