Hanna Hulthén får Akademiska Hus konststipendium

8 september 2017

Med verket ”Hämnerskan” är Hanna Hulthén, student på kandidatprogrammet Konst år 3, vinnaren av Akademiska Hus konststipendium på 50 000 kr.

Hanna Hulthén med verket "Hämnerskan". (Foto: Karin Kylinger)


Hanna Hulthéns verk deltog i studenttävlingen Permanens som återkommande arrangerats av Akademiska Hus med bidrag från konststuderande från landets olika konsthögskolor. Vissa deltagande verk blir permanent placerade i Universitetsparken på Campus Valla i Linköping.

Enligt motiveringen har Hanna Hulthén "på ett fantastiskt sätt kombinerat ett starkt konstnärligt uttryck och teknisk skicklighet med ett viktigt innehåll".

- Det känns väldigt kul att ha ett permanent verk i en park och självklart en ära att ha blivit utvald att få Akademiska Hus stipendium, speciellt då alla medkonstnärerna har gjort superfina verk, säger Hanna.

Ytterligare en Konstfackstudent, Sanna Laaban på masterprogrammet i Konst år 2, deltog i tävlingen med verket "Parkvakterna", som också ställs ut i parken.

Läs mer om årets tävling: www.akademiskahus.se/aktuellt/nyheter/2017/09/konstutstallningen-permanens-iv-invigd-med-sex-nya-konstverk-fran-konststuderande/


Sanna Laaban med verket "Parkvakterna". (Foto: Karin Kylinger)

Uppdaterad: 8 september 2017
Sidansvarig: