Martha Brauer vinnare av Stockholms Innovationsstipendium

13 december 2016

Martha Brauer, som i år tog examen på Konstfacks masterprogram "Individuell studieplan i design", är en av vinnarna av Stockholms Innovationsstipendium 2016. Hon vann i kategorin Vardagsprodukter med projektetet "Mediating objects".

Martha Brauers projekt "Mediating objects" är en serie taktila objekt med olika materiella kvalitéer som har som mål att hjälpa barn att hitta sina egna ord under terapi.

Juryns motivering:
"I en prövande tid behöver vi hitta nya vägar att kommunicera med de mest utsatta. Behovet för denna sortens kommunikation är oändligt och mer angeläget än någonsin. Användningsområdet för innovationen som årets vinnare i kategorien vardagsprodukter har tagit fram är obegränsat och består av ett innovativt hjälpmedel främst för kommunikationen med traumatiserade barn."

Årets sex vinnare av Stockholms Innovationsstipendium representerar innovativa lösningar på olika utmaningar och samhällsproblem; allt från revolutionerande konsumtion och matproduktion i staden till nytt hjälpmedel som underlättar kommunikation med traumatiserade barn. Totalt får sex stipendiater dela på 630 000 kr.

Martha Brauer fick även ett Frimurarstipendium i våras för sitt examensjobb "Talking Objects", som stödjer traumatiserade barns relation till psykologer. Genom stipendiet fick hon möjlighet möjlighet att jobba vidare med projektet tillsammans med psykologer.


Stockholms Innovationsstipendium: press.stockholmbusinessregion.se/sv/Detaljsida/Stockholm%20Business%20Region/pressrelease/1682519/

Martha Brauers "Mediating objects": cargocollective.com/marthabrauer/Mediating-Objects

Uppdaterad: 13 december 2016
Sidansvarig: Patrik Förberg