Ikko Yokoyama till M+ i Hongkong

13 september 2016

Ikko Yokoyama slutar på Konstfack där hon har arbetat som utställningsansvarig sedan 2004. Ikko Yokoyama flyttar till Hongkong och ska arbeta på det nya museet M+.

Ikko Yokoyama ska arbeta som curator för design och arkitektur på M+ i Hongkong, det nya museet för visuell kultur med fokus på 1900 och 2000-talets konst, design, arkitektur och rörlig bild.

Museet ska invigas 2019 och ligger i den nya stadsdelen West Kowloon Cultural District i en byggnad ritad av schweiziska arkitektkontoret Herzog & de Meuron. M+ är ett av de största och mest ambitiösa museiprojekten i Asien.

På Konstfack har Ikko Yokoyama ansvarat för bland annat Vårutställningen och skolans aktiviteter under den årliga möbelmässan i Milano.

- Tiden på Konstfack har varit fantastiskt lärorik och kontaktskapande, också med tanke på att jag gick min curator-utbildning där mellan 2002 och 2004. Det är framför allt roligt att se hur skolans anseende vuxit internationellt, och jag hoppas intresset håller i sig. Jobbet som jag blev uppmanad att söka på M+ var för spännande för att tacka nej till, säger Ikko Yokoyama som också grundade och driver Editions in Craft tillsammans med Renée Padt, samt skriver kontinuerligt om design för bland annat Figaro Japon.


Läs om M+ här: www.westkowloon.hk/en/mplus

Uppdaterad: 13 september 2016
Sidansvarig: