Anne Klontz ny utställningsansvarig

12 december 2016

Den utlysta tjänsten som utställningsansvarig på Konstfack är nu tillsatt av Anne Klontz, som har en bred erfarenhet inom skolans huvudområden konst, design och konsthantverk.

Annes erfarenhet av utställningsprocesser inklusive allt från produktion till marknadsföring och publikkontakt, är lång. Projektledare, curator och skribent är ytterligare roller hon axlat och har många internationella erfarenheter, både utbildnings- och arbetsmässigt.

Anne Klontz har arbetat med Konstfacks vårutställning sedan 2008. Hon har en kandidatexamen i Konst och Design från Columbia College och två masters; en i mediegestaltning, den andra i internationell curatorutbildning. Hennes senaste, fortfarande pågående uppgift är ett samarbete med The House of Sweden i Washington D.C. – att genomföra utställningen "Making a Difference: How crafters and designers in Sweden are responding to asylum and immigration". För denna är hon också initiativtagare och curator.

Totalt sökte 52 personer tjänsten varav sex blev intervjude. Anne börjar sin halvtidstjänst den 1 januari 2017. Varmt välkommen!

Uppdaterad: 12 december 2016
Sidansvarig: