Konstfack
LM Ericssons väg 14
Box 3601, 126 27 Stockholm
Tel: 08-450 41 00
Kontakta oss

Webbkarta / Cookies / Dela med dig

Experience Design-student vinner pris i idétävling

24 november 2011

Experience Design-studenten Sara Tunheden vann specialpris inom mobilapplikationer i årets Idétävling arrangerad av bland annat Karolinska Institutet Science Park. Tävlingen hade cirka 260 deltagare.

- Idén med "BVC Support" är en tjänst som stärker och underlättar kommunikationen mellan BVC-sköterskan och barnfamiljen, säger Sara.

Efter förlossningen kan tjänsten bidra till att BVC kan ha extra koll på nyblivna mödrar för att i ett tidigt skede kunna fånga upp kvinnor som drabbas av förlossningsdepression.

- Under tiden som barnet växer ändrar tjänsten fokus och utvecklas till en applikation där föräldrarna kan hålla koll på barnets utveckling, vaccinationer och inbokade möten, säger Sara.

Sara har en bakgrund som industridesigner från Umeå Designhögskola. Hon har tidigare arbetat på Interactive Institute med att skapa designlösningar för att göra folk medvetna om deras elanvändande. Vid sidan av studierna på Konstfack driver Sara, tillsammans med en kollega, designstudion Studio Frankness.

Uppdaterad: 24 november 2011
Sidansvarig: