Nyutexaminerade 2023

Datum och tid
3 mars 2023 kl 16:00 - 26 mars 2023 kl 23:59
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Online via www.oskg.se
ÖSKG/Tjörnedala Konsthall presenterar för andra året i rad en virtuell utställning med nyutexaminerade konstnärer från konstnärliga högskolor.

I utställningen visas måleri, fotografi, skulptur, installation, textil, videoinstallation och datorgrafik från åtta olika konstnärskap utvalda från ett Open Call tidigare i år.

Deltagande konstnärer:
Charlotta Hammar
Caroline Harrius (masterexamen CRAFT! Keramik och glas 2020)
Henrik Söderström (kandidatexamen Konst 2021)
Jasmine Christensson
Lova Ranung
Micael de Leeuw (kandidatexamen Textil 2022, arbetar nu på Konstfack)
Tova Tilliander (kandidatexamen Konst 2022)
Queenning Zhao (masterexamen Rumslig gestaltning 2022)

I utställningen presenteras åtta konstnärskap där den konstnärliga processen står i tydligt fokus. Här utforskas spännvidden i relationer mellan materiellt och immateriellt, analogt och digitalt, arv och nutid. Med ett intresse för inneboende värde hos det materiella rör sig konstnärerna in i vardagen med dess föremål och material. Konsten tillåts komma närmare, utanför galleriets vita väggar och in i besökarens hem. Vi ser här en generation konstnärer som besitter stor teknisk skicklighet och fördjupning kombinerat med förmåga att med poetisk ansats möta djupa begreppsliga frågeställningar.

Utställningen finns tillgänglig online på Tjörnedala Virtuella Konsthall och nås via konsthallens hemsida. Utställningen öppnar på fredagen den 3 mars och är öppet dygnet runt fram till och med den 26 mars.

Välkommen att delta i vernissage och konstnärssamtal online via Zoom, fredag 3 mars, kl 16. Använd lösenordet 140414 för att ansluta till evenemanget.
Kontaktperson
Tjörnedala Konsthallinfo@oskg.se


Arrangör
Extern arrangörTjörnedala konsthall, som har sitt geografiska läge på landsbygden i sydöst, vill med digitala satsningar skapa ett centralt nav för ung konst och konsthantverk. Utställningen "Nyutexaminerade 2023" är en viktig del i att utöka tillgängligheten såväl nationellt som internationellt både för utställande konstnärer och konstpublik.

Utställningen genomförs med stöd av Kulturrådet, Riksförbundet Sveriges Konstföreningar, Region Skåne, Simrishamns kommun och Sparbanken Syd.