MFA soloutställningar – Sunniva och Camila

Datum och tid
19 januari 2023 kl 17:00 - 28 januari 2023 kl 16:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Vita havet
Konstfack, LM Ericssons väg 14, Stockholm (Se karta)
Färdväg: Tunnelbana eller buss till Telefonplan
Vernissage: 19 januari, kl 17-20

Välkommen till MFA soloutställningar med Sunniva Ingvarsson och Camila Manuelsdotter Pino.

Time dealer Wind veiler Trash hider Space divider
Sunniva Ingvarsson arbetar med måleri. I det poetiska tillståndet mellan handling och stillhet, döljande och avslöjande, förvandlas materialen som används i processen med färger, intuition och omsorg.
Genom sitt arbete söker hon en materiell förståelse av frågor som tid och rum. I spänningen av vad som är gjort och vad som fortfarande kan göras besitter målningen en metamorf kraft, en zon av tystnad och möjligheter till en ny början.
Ingvarsson (1994) är baserad i Stockholm och tar masterexamen i konst på Konstfack våren 2023.

Searching for Latin America
Camila Manuelsdotter Pino (1991) är konstnär baserad i Stockholm. Hon jobbar med att fläta samman fler medium för att gestalta ett mellanförskap av att vara latina och svensk. Fotografiet är hennes främsta medium och vill utmana betraktarens blick. Genom att måla på fotografi lämnar hon ett känslofyllt avtryck som låter dig föras mellan verklighet och det imaginära. Ytterligare en del av hennes arbete innefattar ett intresse för ord och dess makt de besitter av dolda berättelser och kulturell inkludering.
Under masterstudierna på Konstfack har fokuset varit att hitta tillbaka till glädjen av konst och tillåta sig själv få färdas bland olika områden. Vilka material får henne att glimra och ord blir viktiga att manifestera. Detta är en oändlig historia av sökandet efter Latinamerika i Sverige. Du är välkommen att komma så nära eller långt ifrån du vill.


Länkar

Kontaktperson


Arrangör
Institutionen för konst