Äntligen vårutställning!

Datum och tid
7 maj 2022 kl 12:00 - 27 maj 2022 kl 19:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Konstfack
LM Ericssons väg 14, Stockholm (Se karta)
Färdväg: Tunnelbana eller buss till Telefonplan
Konstfacks vårutställning 2022 är uppdelad på två tillfällen, en utställning med kandidatstudenter, den andra med master- och lärarstudenter. Båda två äger rum på Konstfack i maj. Den visuella identiteten är skapad av Benedetta Crippa och utställningarna cureras av Anne Klontz respektive CuratorLab.


Kandidatstudenter: 7–13 maj
Vernissage lördag 7 maj, invigning kl 14

Master- och lärarstudenter: ­21–27 maj
Vernissage lördag 21 maj, invigning kl 14

Öppet kl 12–19 alla dagar.

 

Kandidatutställningen cureras av Anne Klontz som är utställningsansvarig på Konstfack och frilansande curator. I arbetet med vårutställningen har hon utgått från begreppet "komposition", vad det innebär och hur det används. Under studenternas tid på skolan pågår deras ständiga arbete med olika typer av kompositioner och nu utgör de själva – tillsammans – den slutgiltiga kompositionen i utbildningen; vårutställningen.

 

Anne Klontz

Foto: Gustav Karlsson Frost

 

Master- och lärarutställningen cureras av CuratorLab som är Konstfacks curatorkurs för yrkesverksamma. Inspirerade av den feministiska författaren Sara Ahmeds Queer Phenomenology bjuder CuratorLab in publiken till en omorientering av skolans arkitektoniska, institutionella och sociala lokaler. Skolans entré flyttas under veckan och ett centralt Dialogical Space skapas för samtal, performativitet och utbyte. Utställningen manifesterar som helhet en kontinuerlig förhandling mellan individen, kollektivet och institutionen.

Studenterna på CuratorLab 2021/22 är:  Chen Shuyu (Malmö), Una Mathiesen Gjerde (Oslo), Lovro Japundžić (Zagreb), Lauren Johnson (Stockholm/Elk Glade, Colorado), Matilda Kästel (Stockholm), Lina Louisa Krämer (Mainz/Berlin), Martin Ku (Berlin), Reyhaneh Mirjahani (Gothenburg/Tehran), Res (Stockholm/Brooklyn), Eleni Riga (Athens), Marta Świetlik (Warsawa), Krisztián Gábor Török (Budapest), under ledning av kursansvarig Joanna Warsza (Berlin) och utställningsansvarig Anne Klontz (Stockholm) med hjälp av curatorassistent Vasco Forconi (Rom/Stockholm).


Foto: Bitte Andersson

 

Studio Benedetta Crippa har skapat vårutställningens visuella identitet som kretsar kring en ljusstråle som bildar ett visuellt landskap där vi kan fira och omorientera tillsammans. Det är också en hyllning till det mänskliga sinnets förmåga att vara både kreativt och motståndskraft.


Benedetta Crippa

Foto: Sofia Runarsdotter
Kontaktperson


Arrangör
Konstfack