Tenstas magiska maskhål

Datum och tid
19 augusti 2021 kl 09:00 - 29 november 2021 kl 15:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Tensta konsthall
Taxingegränd 10
Spånga
"Tenstas magiska maskhål" är namnet på Konstfackprofessor Bella Runes senaste verk, som består av en mobilapplikation. Genom ett antal mönster föreslagna av Tenstabor, vecklar minnen och associationer från hela världen ut sig i den virtuella världen.

Tulpanens europeiska historia med turkiska rötter, mönster från den underjordiska kyrkan i Lalibela, Etiopien och en tragisk familjehändelse, är exempel på mönster från Tensta som Bella Rune skapat 3D-animationer till. Runt om på Taxingeplan, på torget utanför Tensta konsthall, finns formerna sprayade på asfalten. Genom att hålla mobilskärmen mot respektive mönster, poppar det upp nya, överraskande berättelser.

Tenstas magiska maskhål fungerar genom att ladda ner gratisappen från appstore och sedan hålla skärmen mot respektive mönster på plats. De fem mönstren är en blomma, från en av Tensta konsthalls personals tatueringar, en person som även arbetar med vård, pumpafrön som bildar paisley-mönster och som återfinns i olika varianter över hela världen, ett speciellt mönster som fanns på en klänning och även som en dekorativ slinga i kyrkan Bet Amanuel i Etiopien, ett tulpanmönster som leder vidare till ordets rötter samt ett broderat årtal associerat med en tragisk familjehistoria.
Kontaktperson
Tensta konsthallinfo@tenstakonsthall.se +46 8 36 07 63


Arrangör
Extern arrangör