Professor Cheryl Akner Koler deltar i Stockholm Explorative Talks

Datum och tid
23 september 2021 kl 09:15 - 15:45
Typ av händelse
Paneldiskussion
Plats och färdväg

Kungasalen på KMH (Kungliga Musikhögskolan) i Stockholm, och på YouTubeCheryl Akner Koler


18 forskare från Stockholms samtliga universitet och högskolor diskuterar vår tids globala utmaningar från nya vinklar, över traditionella akademiska gränser. De har inte kunnat förbereda sig i förväg och vet inte vilka ämnen som kommer att diskuteras, eller vilka de kommer att dela scen med.

Från Konstfack deltar professor Cheryl Akner Koler, professor i estetik vid Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation.

Maria Fogelström Kylberg, VD för Stockholms Akademiska Forum som är arrangör och initiativtagare till Stockholm Explorative Talks säger:

- Vi vill visa på den fantastiska bredd som finns inom akademin i Stockholm och understryka den viktiga roll som forskare spelar i att hitta lösningar på globala problem. I det spontana mötet mellan forskare från olika discipliner uppstår spännande diskussioner. Tanken bakom Stockholm Explorative Talks är att forskare kan tillföra mycket även utanför sitt eget fält. Globala problem är gränsöverskridande, och därför måste lösningarna också vara det. Stockholm Explorative Talks är ett forum för sådana diskussioner!

Evenemanget är uppdelat i två sessioner med nio forskare per session. Samtalen, som också livestreamas, leds av Elisabeth Ericson och Gustav Borgefalk.

För mer information om Stockholm Explorative Talks och anmälan, se länk.
Kontaktperson
Susanne Helgesonsusanne.helgeson@konstfack.se 0708501540


Arrangör
Extern arrangörStockholms Akademiska Forum är ett nätverk mellan Stockholms 18 lärosäten och Stockholms stad som arbetar för att stärka Stockholm som framstående akademisk destination och att synliggöra akademins roll i samhället.