5x12

Datum och tid
19 mars 2021 kl 09:00 - 21 mars 2021 kl 23:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Vita havet
Konstfack, LM Ericssons väg 14, Stockholm (Se karta)
Färdväg: Tunnelbana eller buss till Telefonplan
Kandidatprogrammet Textil år 2 ställer ut.

Allis Matei
Alma Broman
Carli Halvars
Emelie Ivert
Emma Lundqvist
Lynn Stenvall
Micael de Leeuw
Moa-Matilda Nilsson
Ruben Rens
Sanne Lovén Rolén
Ting Wang
Tyra Mohager

5:12
Vari ligger egentligen skillnaden mellan industriell och konsthantverklig produktion? Ett svar skulle kunna finnas i det som visar sig under seriell produktion eller vid mångfaldigande. När flertalet växer ur upprepning, reproduktion, återskapande. I maskinens perfekta kopia eller genom handens inneboende variation. En perfekt parafras, mekanisk replika, defekt imitation eller ett poetiskt plagiat beroende på perspektiv.

Ibland är skälen till upprepning praktiska, som i behovet av kläder och hemtextilier. Andra gånger grundas re-produktionen i någonting estetiskt, likhet som ger helhet, mer som uttrycker mer, fler som talar högre med sitt antal. Som skriker. Da Capo! I hantverket kommer små förskjutningar och förändringar ur lärdomar, nyfikenhet eller tristess. Andra gånger i det att tråden tar slut eller ur en stundens nyck. Perfektionen är omöjligt, nålen har alltid en annan vinkel.

Textil Kandidat 2 undersöker i den här utställningen vad konsthantverklig produktion kan vara. Vi använder upprepningen som ett sätt av visa på det som särskiljer maskinen och handen, visar på den verklighet som tränger in genom konsthant-verklighet.
Kontaktperson
Moa-Matilda Nilssonmoa-matilda.nilsson@student.konstfack.se 0735377499


Arrangör
Kandidatprogrammet Textil