Avgångsutställning av masterprogrammet i Konst på Mint

Datum och tid
5 juni 2020 kl 10:00 - 16 juni 2020 kl 16:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Mint i ABF-huset
Sveavägen 41
Stockholm
Alexandra Larsson Jacobson
Danae Valenza
David Torstensson
Elise Léonin
Ferdinand Evaldsson
Henning Rehnström
Ingrid Gustafsson
Jonas Törnkvist
Josefin Jussi Andersson
Luki Essender
Maria Kulikovska
Marija Griniuk
Muhammad Ali
Petronella Petander
Tony Karlsson Savci

När ett verk ställs ut blir det något i världen. Det möter en betraktare, ett rum, en miljö med ljud, ljus, tak och väggar. I utställning ges verket ett delvis oförutsägbart liv, i situationen testas dess effekter: Griper det tag? Ruskar det om? Sår det frön i våra minnen? Därför är utställandet en given del av den konstnärliga praktiken: då prövas innebörden av att befinna sig i världen – som konstnär.

I årets avgångsklass på masterprogrammet i konst tar vi del av en imponerande bredd av konstnärliga arbeten. Dessa verk tolkar verkligheten och omförhandlar den, destillerar den genom undersökningar, aktioner och lyssnande praktiker. De tar form genom måleri, film, skulptur och sång. Genom radikalism, omsorg och fattigdom, spontanism, sömnlöshet och museologi. Tydligt visar de på konstens omfång och på dess tankeväckande potential.

I år etablerar klassen ett samarbete med den nystartade konsthallen Mint, belägen i ABF-huset i centrala Stockholm. Ett hus som arbetarrörelsens bildningsförbund öppnade i början av 1960-talet och som sedan dess har fungerat som ett centrum för folkbildande verksamhet i staden. Detta är inte ett traditionellt utställningsrum med fogliga vita väggar och tysta rum, utan en miljö som uppmuntrar till installation i lyhörd dialog med befintliga miljöer och dess säregenhet. Verken visas i danssalar, källarutrymmen och trappavsatser, genom speglingar, dialoger och inbrott. Utställandet som praktik prövas således ytterligare ett varv när den närmar sig världen och dess brokighet.

/ Emily Fahlén och Asrin Haidari, Mint


Öppettider
Måndag - Fredag 10.00-16.00
Lördag och söndag stängt

För att kunna erbjuda en säker upplevelse av utställningen under rådande situationens sociala rekommendationer har vi begränsat antalet besökare till 8 personer åt gången.

Vill du vara säker på att du/ditt sällskap ska kunna genomföra ett besök under önskad tid finns möjlighet för tidsbokning via Skyddad adress.

Vi kommer att ha värdar som tar emot er vid besök och som håller räkningen av antalet besökare i lokalen. Det är möjligt att besöka utställningen spontant, med chans för att behöva vänta i entrén en kort stund.


Grafisk form: Linda Hallstan

Konstfack i samarbete med ABF Stockholm.Länkar
Kontaktperson
Konst Master år 2Skyddad adress


Arrangör
Masterprogrammet i Konst

Uppdaterad: 27 maj 2020
Sidansvarig: