Tillfällig Dekor - utställning av Åsa Pärson

Datum och tid
2 februari 2019 kl 12:00 - 20 februari 2019 kl 18:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Konsthantverkarna
Södermalmstorg 4
Stockholm
Med en utgångspunkt i japanska "scrolls" har Åsa Pärson arbetat med textila ytor och sammansättningar i olika slags rytm i sin nya utställning.

Det mest värdefulla inramas av något värdefullt som åter inramas av något tredje mycket värdefullt. Det mest värdefulla är komplicerat, kräver koncentration och fullkomligt fokus. Det mest värdefulla tar en ocean av tid i själva tillblivelsen. Det mest värdefulla återspeglar besöken till Tokfuku-ji i Kyoto, Japan. Trädgården med en oregelbunden schackrutig stenläggning.

Det är samtidigt en rad undersökningar av vävningens fundament, konstruktioner och materialets rörelse. Hennes kropps inlärning av komplexa redskap och tekniker. Och hennes kropps förståelse om rytm, binära system och dekonstruktion.

Till denna utställning har Åsa Pärson vävt i Kyoto (Japan), Florens (Italien) och Stockholm (Sverige). Materialen är silke, ull och rami.

Åsa Pärson är verksam i Stockholm och arbetar som adjunkt på Konstfack. Hon har en MFA från Konstfack samt studerat olika textila tekniker, såsom ikat, Shibori, jaqcuardvävning. Hon har arbetat med formgivningsuppdrag i Sverige och utomlands. Hon har levererade tyger till Nationalmuseums nya restaurang. Åsa var en av vinnarna av Svensk Bokkonst 2017 med "FABRICATE" - en bok om textila ytor. Hon ställer ut regelbundet i Sverige, och utomlands bland annat i Mexico, Japan, Finland och Kina.Kontaktperson
Boel HenrikssonSkyddad adress +46 (0)8 641 58 85


Arrangör
Extern arrangör

Uppdaterad: 3 december 2018
Sidansvarig: