Mama Dada Gaga - visning & samtal

Datum och tid
9 december 2019 kl 17:25 - 21:00
Typ av händelse
Övrigt
Plats och färdväg

Studion
Konstfack
LM Erikssons väg 14
Kl 17.25, 18.00 och 19.30: Filmvisning
Filmen är textad på engelska.

Kl 18.45 Samtal mellan Åsa Cederqvist och Iréne Berggren, modererat av Susanne Helgeson.
Samtalet sker på svenska.

Mama Dada Gaga är en utforskande film (och rumslig presentation) som skildrar lek, tillit, och konstnärligt arbete i stort. I samarbete med sin dotter och mamma dokumenterar och iscensätter konstnären Åsa Cederqvist en värld under ständig uppbyggnad. Filmen är skapad över flera års tid och består av dokumentära klipp, iscensatta scener och material som tillkommit under sk. leksessions.

I Mama Dada Gaga möter vi tre generationer kvinnor i ett hybriduttryck där leken och olika rollspel gör upp med förväntningar på konstnärsrollen, moderskapet och kvinnorollen. Genom scener som Förlossningen, Förvandlingen, Provfilmning, Lek med deg, Språnget och Lek med framtiden, får vi uppleva hur filmen kastas mellan fantasi och verklighet och hur berättandet leker lika mycket med betraktaren som med filmens innehåll i sig. Mama Dada Gaga föreslår ett flerskiktsberättande - mellan kroppslighet och abstraktion, föräldraskap och barndom, symbios och separation, kris och hybris, liv och död.

Filmen visades som en rumslig presentation på Momentum 10 i Norge tidigare i år. Detta blir första gången filmen visas för en Stockholmspublik.

Fri entré!

Men OSA gärna senast 7 december till Skyddad adress.

- - -

Åsa Cederqvist är konstnär och lektor i konst på Textil kandidatprogram, Konsthantverk, Konstfack. Hennes arbete har under de senaste åren bla. fokuserat på medskapandeprocesser samt lekens förutsättningar och möjligheter – varigenom hon utforskat materialitet, ramverk, närvaro och en slags vardagens magi. Mama Dada Gaga är en del av detta.

Iréne Berggren är fotohistoriker, skribent och curator. Skriver för www.verktidskrift.se och ingår i deras verksgrupp. Iréne ingår i utställningsgruppen för Centrum för fotografi, samt ansvarade för kursen Fotografins historia på Konstfack till 2012.

Susanne Helgeson är journalist, författare, kritiker, och är kommunikatör på Konstfack.Kontaktperson
Åsa CederqvistSkyddad adress


Arrangör
Kandidatprogrammet Textil

Uppdaterad: 21 november 2019
Sidansvarig: