Jerusalem

Datum och tid
25 april 2019 kl 17:00 - 27 maj 2019 kl 19:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Galleri Hörnan
Stadsbibliotekets entré
Östra Hamngatan 24
Falun
Installation av Tom Sandqvist, adjungerad professor på Konstfack, och konstnären Ann Edholm.

Installationen, som också visas på Ålands Konstmuseum i Mariehamn senare i år, består av Ann Edholms röksvarta målningar på aluminium fästade i väggen med hjälp av stora spikar, därtill ett ljudverk med text ur Tom Sandqvists roman ”Efterlämnad egendom” (2017). Texten kretsar kring förintelselägret Auschwitz, de tekniska installationerna och vakternas fritidsliv och arbetsförmåner.

Född och uppvuxen i Finland är TOM SANDQVIST författare och professor i konstens teori och idéhistoria. Han har publicerat en lång rad konsthistoriska och konstteoretiska studier, bl a studien "Ahasverus vid staffliet" (2014) om judisk konst och konstnärer i Central- och Östeuropa. År 2016 gav han ut essäsamlingen "Vi söker ett sammanhang" om den östjudiska kulturens betydelse för den tidiga modernismen med reflektioner kring dadaisten Arthur Segal, orfisten Sonia Delaunay och suprematisten Kasimir Malevitj.

ANN EDHOLM hör till den svenska samtidskonstens mest uppmärksammade konstnärer känd för sina ofta monumentalt verkande kompositioner. Med en lång rad separatutställningar i såväl Sverige som utomlands, i Tyskland, USA, Storbritannien, Frankrike och Belgien, och bland annat uppmärksammad för sin offentliga utsmyckning i FN:s högkvarter i New York 2013 förenar Ann Edholm ett minutiöst och i minsta gest klassiskt måleri med enkla geometriska former. I fjol erhöll hon Bildkonstnärsfondens stora stipendium.Kontaktperson
Tom SandqvistSkyddad adress 0707221745


Arrangör
Extern arrangör

Uppdaterad: 31 mars 2019
Sidansvarig:

Konstfack
LM Ericssons väg 14
126 26 Stockholm
Tel: 08-450 41 00
Kontakta oss

Webbkarta / Cookies

Sociala kanaler
Facebook, Instagram & YouTube

Nyhetsbrev
Senaste nytt, tips om utställningar och mycket mer.