Bokrelease: “Landscapes of Consumption”

Datum och tid
28 maj 2019 kl 17:30 - 19:00
Typ av händelse
Övrigt
Plats och färdväg

Konstbokhandeln Konst-ig
Åsögatan 124
Stockholm
Under höstterminen har förstaårsstudenterna på masterprogrammet i Rumslig gestaltning arbetat med att undersöka dagens rum för handel och med att ta fram projekt, kartläggningar och interventioner som på olika sätt belyser, ifrågasätter och spekulerar i stadens framtida rum för konsumtion. Från korv till tempel, återbruk, cirkulär ekonomi, doft, spegelrum, spånplattelyx, ljus, vatten till hela staden som ett kontinuerligt köpcentrum.

Resultaten från dessa arbeten visades i en utställning i Söderhallarna i januari 2019 och nu har studenterna satt ihop denna limiterade och numrerade bokutgåva, om 60 exemplar, som beskriver projekten mer i detalj. En kul summering för dem själva men också ett sätt för dem att dela med sig för en bredare publik om vad de bland annat arbetar med på Konstfack.

Varmt välkommen till Konstbokhandeln Konst-ig tisdagen den 28 maj kl 17:30-19:00 för att höra mer om projekten från studenterna själva, samt att säkra dig ett av de endast 60 exemplaren som finns av boken. Försäljning kommer exklusivt att ske under releasen, så först till kvarn gäller!

Medverkande studenter:
AnnaKlara Stenberg Gleisner, Jonathan Wahlstedt, Frida Wallin, Martina Brinck, Daniel Svahn, Alice Andersson, Agnes Hedenström, Alex Widell, Martin Tübeck, Marcus Badman, Mårten Tovle, Dessy Madanska, Elisa Hedin, Andrew Watts, Ju Yeon Baek. Jonatan Lennman, Marthe Kulseth, Nadia Qtet

Staden har alltid varit en plats där vi köper, säljer och konsumerar varor och tjänster. Från den traditionella marknadsplatsen, till affärer och hantverkare, varuhus, gallerior till hela sammankopplade och varumärkta stadsdelar. Det är nästintill omöjligt att förställa sig den samtida staden utan att samtidigt förstå handelns fundamentala inflytande över både stadens användning och form. Handelns interiörer har också kraftigt expanderat och blivit alltmer sofistikerade. Idag står dessa rum inför en stor utmaning till följd av nya teknologier, köpvanor och distributionssätt. Vad kommer att ske med handelns interiöra landskap? Vilka nya funktioner, roller, beteenden och rum kan vi föreställa oss att konsumtionen ger upphov till i framtiden?Länkar
Kontaktperson
Daniel SvahnSkyddad adress 0733190115


Arrangör
Masterprogrammet i Design - Rumslig gestaltning, Extern arrangör

Uppdaterad: 14 maj 2019
Sidansvarig: