Pussy Riot – om politisk aktivism genom praktik

Datum och tid
21 maj 2018 kl 10:00 - 12:00
Typ av händelse
Föreläsning
Plats och färdväg

Svarta havet
Konstfack, LM Ericssons väg 14, Stockholm (Se karta)
Färdväg: Tunnelbana eller buss till Telefonplan
Konstnärerna och Pussy Riot-medlemmarna Lusine Djanyan och Aleksej Knedljakovskij föreläser om bland annat politisk aktivism genom praktik och hur den ryska politiska konsten ofta använder extrema uttryck, något som anses nödvändigt under en regim där allt fler tystas och censuren gör att det blir allt svårare att nå ut.

För Lusine Djanyan och Aleksej Knedljakovskij har gränsen mellan vardag och konstnärlig verksamhet alltid varit hårfin. Båda var med och grundade Pussy Riot och Aleksej är en av den feministiska performance-gruppens få manliga medlemmar. Upplevelser och erfarenheter omvandlas till aktioner och medan Aleksej främst är aktionist har Lusine en betydligt större bredd i sitt konstnärskap med verk som ställs ut på museer och gallerier världen över.

Hon har också undervisat i konst på Institutet för konst och kultur i Krasnodar tills hon fick sparken på grund av sin medverkan i Pussy Riot. Efter att ha förföljts och trakasserats av de ryska myndigheterna i åratal har de båda konstnärerna sökt politisk asyl i Sverige.Kontaktperson
Susanne HelgesonSkyddad adress


Arrangör
Konstfack

Uppdaterad: 17 maj 2018
Sidansvarig: