Utställning med Kaleidos stipendiat 2018: Mari Sjövall Anari

Datum och tid
10 mars 2018 kl 11:00 - 30 mars 2018 kl 16:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Kaleido Konsthantverk
Godsmagasinet, Östra Station
Uppsala
Vernissage för årets Kaleido stipendiat 10 mars: Mari Sjövall Anari

Kl 13: Peter Gustavsson, ordförande i Uppsala kommuns kulturnämnd, håller tal och överräcker Kaleidos pris till stipendiaten Mari Sjövall Anari.

Mari Sjövall Anari finns på plats i galleriet hela vernissagedagen.

Utställningen pågår t o m 31 mars 2018.


Keramikern Mari Sjövall Anari tilldelas Kaleidos stipendium för sina fysiskt drabbande skulpturer, utförda med teknisk skicklighet.

Hennes stora stengodsskulpturer väcker dubbelbottnade känslor. De är köttsligt påträngande samtidigt som de är förföriskt vackra och åtråvärda - samma sorts motsägelsefullhet som våra egna kroppar kan bära med sig. Klassisk kristallglasyr använd på ett nutida sätt bidrar till det starka uttrycket. Kristallglasyr går inte att kontrollera, men hon släpper taget och låter slumpen hjälpa till.

Formerna på Mari Sjövall Anaris skulpturer är en minst lika viktig del av upplevelsen som de fascinerande ytorna. När man står inför de vällande, bubblande och jäsande objekten kan det vara svårt att avgöra om de är skapade av mänskliga händer eller om de tillkommit genom geologiska eller biologiska processer.

"Jag upplever ett tydligt samband mellan mitt skapande av kroppar, och min egen kropps tillblivande i ett socialt och materiellt rum” säger hon.

Mari Sjövall Anari är född 1990 i Halmstad, tog kandidatexamen på Konstfack 2017 och går just nu masterprogrammet där med beräknad examen 2019.

Stipendiejuryn bestod den här gången av Annika Enqvist (curator inom formområdet och projektsamordnare på IASPIS - konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer) samt Elisabet Berg och Annica Danielsson Almén, intendenter för Kaleidos galleri.Kontaktperson
Mari Sjövall Anari Skyddad adress 0730516618


Arrangör
Extern arrangör

Uppdaterad: 28 februari 2018
Sidansvarig: