UNTOLD STORIES - Bildlärarstudenter ställer ut i samarbete med Livstycket

Datum och tid
22 mars 2017 kl 13:30 - 24 mars 2017 kl 15:30
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Vita havet
Konstfack, LM Ericssons väg 14, Stockholm (Se karta)
Färdväg: Tunnelbana eller buss till Telefonplan
Bildlärarstudenter från Konstfack ställer ut berättelser och deras bakomliggande processer från Livstycket*.

Livstycket består av kvinnor med olika bakgrunder, mål och minnen. Gemensamt är processen att lära sig ett nytt språk och upplevelsen av det nya – relationen till komplexa erfarenheter i samband med resan hit. Tillsammans uttrycker och skapar dessa kvinnor en del av sin egen historia med estetiken som verktyg.

I Untold Stories representeras Livstyckets olika berättelser med olika bakgrunder och vinklar. Utställningen synliggör deltagarnas process att lära sig ett språk genom att lägga tonvikt på interaktivitet som en utställningspedagogisk strategi.

Invigning sker onsdagen den 22 mars, kl 13:30. Som en del av utställningen kommer det att serveras te, vilket är en koppling till Livstyckets arbete med läseboken och mönstret "Vi dricker te och lär oss e". Livstyckets deltagare fick under projektet "Vi dricker te och lär oss e" koppla språkljud till bokstäver, ord och egna berättelser. De illustrerade även sin nya språkvärld med egna konstnärliga alster, vilket resulterade till boken och det textila mönstret.

* = Livstycket är en förening som bedriver sin verksamhet i Tensta där de bland annat har ateljéer för textiltryck och undervisning i svenska och samhällskunskap.Kontaktperson
Helena RombergSkyddad adress


Arrangör
Institutionen för bild- och slöjdpedagogik

Uppdaterad: 15 mars 2017
Sidansvarig: