Panelsamtal om #metoo och konstinstitutionernas ansvar

Datum och tid
13 december 2017 kl 18:00 - 20:00
Typ av händelse
Paneldiskussion
Plats och färdväg

Moderna Museet
Auditoriet, plan 2
SkeppholmenVad innebär #metoo-rörelsen i form av nödvändiga förändringar inom konstområdet? Som konstinstitutioner och -lärosäten har vi tillsammans ett ansvar att vara med och förbättra. Därför bjuder vi – Kungl. Konsthögskolan, Konstfack, Konstakademien och Moderna Museet - in till en öppen paneldiskussion om ansvar, åtgärder och möjligheter att bryta kränkande maktstrukturer.

Paneldeltagare är Sara Arrhenius, rektor för Kungl. Konsthögskolan, Maria Lantz, rektor för Konstfack, Isabella Nilsson, ständig sekreterare vid Konstakademien samt Daniel Birnbaum och Ann-Sofi Noring, överintendent respektive vice museichef vid Moderna Museet. Samtalet modereras av Sofia Curman, chefredaktör för tidningen Konstnären som ges ut av Konstnärernas Riksorganisation.

Fri entré.

Välkomna!

Paneldeltagarna och respondenterna kommer att filmas, men publiken filmas inte. Det sker en live-streaming av panelsamtalet via Facebook. Den filmade dokumentationen kommer att visas på Moderna Museets Youtube-kanal när evenemanget är avslutat.

En engelsktextad version av dokumentationen kommer senare. / A documentation with English text will be published later.Kontaktperson
Susanne HelgesonSkyddad adress


Arrangör
Extern arrangör

Uppdaterad: 5 december 2017
Sidansvarig: