Kunskapsbanken Bilders Makt

Datum och tid
22 november 2017 kl 16:30 - 17:45
Typ av händelse
Föreläsning
Plats och färdväg

Svarta havet
Konstfack, LM Ericssons väg 14, Stockholm (Se karta)
Färdväg: Tunnelbana eller buss till Telefonplan
Bilder formar vår uppfattning av världen, andra människor och oss själva. Många saknar nödvändiga kunskaper för att kunna tolka visuella uttryck, vilket blir extra plågsamt när det gäller rasistiska och antisemitiska stereotyper som reproduceras i det offentliga rummet.

Bilders Makt är en nätbaserad, fritt tillgänglig kunskapsbank med bilder, film, förklarande texter och pedagogiskt material om stereotyper. Genom att berätta om bildernas ursprung, historia och funktion erbjuder Bilders Makt ett verktyg för fördjupad visuell läskunnighet.

Moa Matthis, fil.dr., författare och skribent och lärare på Konstfack, Joanna Rubin Dranger, affilierad professor i illustration knuten till Konstfack och bildberättare och illustratör presenterar Kunskapsbanken Bilders Makt – en folkbildande kunskapsbank om rasistiska stereotyper öppen och tillgänglig för alla. Matthis och Rubin Dranger ger exempel på navigering och beskriver bakgrund, innehåll och pedagogik bakom Kunskapsbanken Bilders Makt.

Kunskapsbanken Bilders Makt drivs av Mångkulturellt centrum som en kunskapspilot inom Unesco LUCS. Finansierad av Postkodlotteriets kulturstiftelse.Länkar
Kontaktperson
Johanna LewengardSkyddad adress


Arrangör
Masterprogrammet i Visuell kommunikation

Uppdaterad: 6 november 2017
Sidansvarig: