ARTLET - 27 minuter från Slussen

Datum och tid
10 december 2016 kl 13:00 - 8 februari 2017 kl 17:00
Typ av händelse
Utställning
Plats och färdväg

Gustavsbergs Porslinsmuseum
GustavsbergLördagen den 10 december kl 13.00 inviger Heidi Trakowski, tf chef på Gustavsbergs Porslinsmuseum, utställningen"ARTLET- 27 minuter från Slussen".

För tredje året i rad ställer årskurs tre på kandidatprogrammet för Keramik och Glas på Konstfack ut på Gustavsbergs Porslinsmuseum. Åsa Jungnelius, konstnär och lektor vid Konstfack presenterar projektet.

I utställningen möter vi tredje årets studenter från kandidatprogrammet Keramik & Glas på Konstfack. De har producerat och reproducerat verk med utgångspunkt i tolkningar av Gustavsberg som en kommersiell spelplan. År 1825 startade porslinstillverkningen i Gustavsberg och ett brukssamhälle växte fram med fabriken som nav. Idag ser vi ett Gustavsberg som fortfarande formas av kommersiella intressen men där fabriken förvandlats från att vara en arbetsplats till att bli ett monument över någonting genuint och historiskt som skall bidra till turism, konsumtion och högt markvärde.

Såhär formulerar sig studenterna kring sin utställning:
"Under namnet ARTLET vill vi ifrågasätta idén om den svenska konstindustrin som något mer genuint än övrig industriell tillverkning och hur en idé kan skilja en kopp från en kopp. Med ett område som präglas av outlets och utförsäljningar kan man ana ett glapp mellan varumärke och realitet. Vi drömmer gärna om svensk industri och glömmer att man inte får bada i Farstaviken på grund av utsläppen från den forna fabriken".

Deltagande studenter är: Tova Berglund, Mari Anari, Hanna Hansdotter, Alvina Jakobsson, Simone Kuhs, Kristin Larsson, Hanna Lauberg, Anna Tedestam, Emmeli Rolleberg, Camille Polsk, Shay Greenblatt.

Utställningen visas på Gustavsbergs Porslinsmuseum från den 10 december 2016 till den 8 februari 2017.Kontaktperson
Ursula Malmström NehmSkyddad adress


Arrangör
Extern arrangör

Övrigt

Gustavsbergs Porslinsmuseum drivs av Värmdö kommun. Utställningsverksamheten stöds av Kooperativa förbundet, Villeroy & Boch Gustavsberg AB, samt Gustavsbergs Porslinsmuseums Vänner. Gustavsbergssamlingen ägs och vårdas av Nationalmuseum.

Uppdaterad: 2 december 2016
Sidansvarig: