Lampa blomma, Chimeraproject och Cavaletti

Date and time
2 October 2020 at 03:00 PM - 10 October 2020 at 03:00 PM
Type of event
Exhibition
Place and route

Gallery Konstfack I and II
The students own gallery (located on the side of Konstfack)
Tellusgången 16 and Tellusgången 12, Stockholm (Look at a map)
Underground station: Telefonplan (Timetables at SL)
Vernissage: 2 oktober, kl 15-20

Årets första kandidatutställare från Institutionen för konst, Ylva Kublik Borg, William Reed och Leonie Dahlström, visar sina pågående arbeten Lampa blomma, Chimeraproject och Cavaletti.

Lampa blomma
Ett nedslag i det jag hållit på med på Konstfack under det senaste året. Det är ett sökande efter och samtidigt ovilja till metod och innehåll. Jag har rört mig i fysiska rum bebodda av det som kallas statliga institutioner. Hittat saker och funderat över dess innebörd. Till exempel om en lampa lyser eller belyser och vad orkidéen i fönstret gör där.

Chimeraproject
En besatt samling av dagdrömmar, strukturer, rastlös fantasi om att ständigt blanda minnen, historia och känslor som erbjuder en färgstark buffé av samtida galenskap i sin renaste form med en kuslig föraning av vad som komma skall, där alla våra felaktiga gårdagar händer idag i en skimrande oändlig loop.

Cavaletti
ställning med vridbar skiva på vilken skulpturer formas
låg hinderbock vid hästars grundträning (italienska: "lilla häst”) stötta av fyra ben
Skulpturer sprungna ur ordet Cavaletti.
Contact


Organizer
Department of Fine ArtMax 10 personer i lokalerna åt gången. Vi räknar och hjälps åt. Tillhör du en riskgrupp och vill se utställningarna, kontakta oss, så ordnar vi det!