The Plant – ny vegansk restaurang på Konstfack

29 augusti 2017

Lagom till terminsstarten har veganska The Plant öppnat på Konstfack. Grundkonceptet är hållbar och ekologisk mat som är nyttig, tilltalande för ögat och smakar gott.


Restaurangen på Konstfack blir den andra med samma koncept för The Plant och ytterligare expansion är att vänta. Ägaren Maximillian Lundin, som sedan 2015 driver den ekologiska, veganska snabbmatsrestaurangen The Plant vid Ringen på Södermalm, hade redan från början siktet inställt på en vegansk snabbmatskedja. Det långsiktiga målet är att bli Sveriges mest hållbara restaurang som erbjuder ”nyttig mat som smakar onyttigt”.

Maximillian Lundin har varit kock i 23 år. Han hade redan arbetat länge inom fine dining och även utbildat kökschefer när han nappade på erbjudandet om att öppna eget på Teatern, vid Ringen. För honom var det självklart att det skulle bli en vegansk restaurang.

- The Plants koncept handlar helt enkelt om att få alla att må bättre: planeten, djuren och människorna! Man ska kunna vara lat och gå hit och äta 365 dagar per år och bara må bättre och bättre, säger Maximillian Lundin, som menar att många kockar fokuserar på smaken, men inte är så bra på att ta hänsyn till de näringsmässiga aspekterna.

Maten
Basen i menyn är billiga, enkla råvaror. Alla maträtter lagas från grunden. Menyn kommer att bytas fyra gånger per år, men inom vissa fasta gastrodynamiska ramar. De omtyckta burgarna, som tar tre dagar att laga till enligt The Plants egna, hemliga recept, är stående inslag på menyn, medan däremot dressingarna kommer att varieras. En salladsbar tillkommer inom kort. Maximillian Lundin slår gärna ett slag för sina smoothies och lovar att hans egen favorit med chokladsmak alltid kommer att finnas på menyn.

Största utmaningen
Att övervinna fördomar om vegansk mat så att folk vågar komma och prova maten är kanske den största utmaningen, enligt Maximillian Lundin.
- Vegansk mat har tyvärr en liten triststämpel, säger han. Men här handlar det bara om att äta naturligt, hälsosamt och gott. Inga pekpinnar!

Som flera andra restauranger har The Plant av kostnadsskäl ingen kontanthantering. Det går dock att betala med kort och med Swish. Och snart också med en egen The Plant-app, som man både kan beställa och betala sin lunchmat med.

Läs mer:
www.theplant.se/about/
Instagram: theplant_foodthatworks
Facebook: www.facebook.com/theplant.se/

Uppdaterad: 29 augusti 2017
Sidansvarig: