Minna Sakaria formger vårutställningen 2017

7 februari 2017

Det visuella konceptet, skapat av Minna Sakaria, speglar en känsla av förvrängd verklighet kombinerad med ett hyllande på röda mattan. Vernissagen för Konstfacks vårutställning 2017 är den 11 maj.


Det visuella konceptet för Konstfacks vårutställning 2017, skapat av Minna Sakaria, speglar en känsla av förvrängd verklighet kombinerad med ett hyllande på röda mattan. Av samtidens mediala kändiskultur och post-sannings realitet.

Det identitetsbärande elementet är ett fotografi, något som brukar återge realism, men som här är ett Stockfoto, föreställande just den mytomspunna röda mattan, som har hackats och manipulerats tills den bärande idén om förvrängd realism blir synlig. Den visuella identiteten för Konstfacks vårutställning 2017 berättar sålunda om skolan som en plats som utmanar, och utmanas, av dagens skenande, samhälleliga spektakel.

Minna Sakaria arbetar som grafisk formgivare i det egna företaget Summer Studio. Hon har en kandidatexamen i Grafisk design & Illustration från Konstfack och en master i Visual Communication från Royal College of Art i London.

Vernissagen för Konstfacks vårutställning 2017 är den 11 maj.

Uppdaterad: 7 februari 2017
Sidansvarig: