Konstfackstudenter prisas i Prisad Färg 2016

8 februari 2017

Första pris i tävlingen "Prisad Färg 2016" går till Linus Fridén, student på Inredningsarkitektur & och Möbeldesign år 2. Tredje pris i samma tävling går till Roza Baban, Hillevi Hesseldahl och Johan Lantz, studenter på Industridesign år 2.

"Prisad färg 2016" delades ut den 7 februri på Stockholm Furniture Fair och är en färgsättningstävling för den som studerar eller nyligen utexaminerats inom design, arkitektur, visuell kommunikation eller konst. Prisad Färgs syfte är att öka kunskapen om och intresset för färg.


Första pris gick till Linus Fridén, student på Inredningsarkitektur & och Möbeldesign år 2, för bidraget "Synisolering" - ett konstprojekt där konstnären har använt ljud och taktilitet som medel för kommunikation
av färg. "En spännande undersökning av känsla och hörsel som samverkar i enskilda tolkningar som slutar i en färg", enligt tävlingsjuryn.

- Tävlingen var en rolig resa där uppgiften har varit en spännande undersökning om färg på ett djupare plan i samspel med känsel och hörsel, säger Linus Fridén. Det var betydelsefullt att djupare utforska mitt musikintresse med fyra korta pianostycken som komponerades för projektet. Det är otroligt hedrande att bli tilldelad detta pris och få juryns uppskattning.


Tredje pris gick till projektet "Ljus i ambulans" av Roza Baban, Hillevi Hesseldahl och Johan Lantz, studenter på Industridesign år 2. Projektet handlar om hur sjukvårdare och patient i en ambulans kan nyttja en mer fördelaktig ljussättning för en bättre vårdmiljö och ambulansupplevelse.

- Projektet "Ljus i ambulans" är något jag, Hillevi och Roza jobbat stenhårt med i sju veckor, säger Johan Lantz. Att få vinna ett pris för det blev som ett härligt körsbär på grädden. I april kommer vi att ställa ut projektet i sin helhet på Ambulansmässan.


Prisad Färg 2016: colourspot.org/prisad-farg-2016/

Uppdaterad: 8 februari 2017
Sidansvarig: